VPE identiteitstraject

  • Laatste artikelen

    Wat vraagt God aan ons als het gaat om jongeren?
    De Raad van Kerken heeft kennis genomen van de televisiebeelden rond de kerkgang op zondag 28 maart op Urk en in Krimpen aan den IJssel. De Raad van Kerken betreurt de gang van zaken en roept alle kerken, kerkelijke gemeenten en parochies in ons land op zich te houden aan de covid-19-routekaart voor de kerken die onlangs door het CIO in overleg met de kerken werd vastgesteld.
    Onlangs is in een groot deel van Nederland het magazine “Eyeopener” huis aan huis bezorgd, een initiatief van evangelist Jaap Dieleman. De VPE waardeert de bewogenheid voor de samenleving en steunt van harte de oproep om zich te keren naar Jezus Christus.

Wat is de unieke kracht en roeping van de VPE? Wat bindt ons samen en wat is onze betekenis voor God en mensen? Wat zou jij daarop zeggen?
Als VPE willen we heel nauwkeurig weten wie we zijn en wat onze betekenis is in het bredere veld van Kerk en samenleving. De VPE als een kerkfamilie, als een denominatie en als een beweging. We zijn samen VPE en hebben daarom jou daarbij nodig!

Wat kan jij doen?

Allereerst bid!
We zouden het bijzonder op prijs stellen dat je het proces en de uitkomsten in de handen van God legt en de VPE en dit proces in je gebeden gedenkt.

Voor kinderen
Download hier de kleurplaat.
Stuur de foto van je tekening of je filmpje vóór 1 november per whats app naar:
06 45 25 90 10.

Voor de jongeren tussen 16-24 jaar
Bouw mee aan de toekomst van de kerk door de vragenlijst in te vullen. Een tip is om dit gezamenlijk met je jeugdgroep te doen om vervolgens met elkaar in gesprek te gaan over de toekomst van de kerk en pinksterbeweging. Scan QR-code of klik hier voor de vragenlijst.

Voor volwassenen
Scan QR-code of klik hier voor de vragenlijst.

Voor senioren
Download hier de ansichtkaart.
Stuur de foto van het beschreven gedeelte van de ansichtkaart vóór 1 november per whats app naar: 06 45 25 90 10.

Voor de voorgangers/gemeenteleiders
Spreek erover op zondag 25 oktober
Zou je op zondag 25 oktober in de samenkomst tijd willen besteden aan dit onderwerp? We vragen dat aan alle leiders van VPE-gemeenten zodat in heel Nederland op hetzelfde moment dit onderwerp ter sprake komt.
We vragen je om ruimte te maken in je programma en via jullie gebruikelijke communicatiekanalen om aandacht te geven aan het onderstaande (downloadables):
•    Een kort introductie filmpje (2,5 minuut) te vertonen over ‘het waarom’ van dit traject.
•    Een kleurplaat aan de kinderen te geven. Zij worden gevraagd hun beelden van de (ideale) gemeente te tekenen/kleuren.
•    Een link/QR code aan alle gemeenteleden te geven. Daarmee kunnen ze een digitale vragenlijst invullen.​
-   
Een ansichtkaart voor ouderen waar zij hun meest bijzondere geloofsmoment kunnen delen.

Met wie doen we dit traject?
De VPE wordt begeleid in dit identiteitstraject door De Betekenisfabriek die de roeping en bediening heeft op het gebied van identeitsontwikkeling. Lees hier het interviewartikel met de mensen van De Betekenisfabriek.

FAQ (Veelgestelde vragen):

 
1. Hoe wordt er omgegaan met de gegevens die ik invul?
 
2. Wanneer krijgen we de uitkomsten te zien?
 
3. Kan ik ook op andere manieren meedenken?
 
4. Waarom doet de VPE onderzoek naar de betekenis?
 
5. Tot wanneer kan ik de vragenlijst invullen?
  VPE Facebook pagina VPE twitter pagina VPE rss pagina
© 2017 Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten | Disclaimer | Sitemap | Contact